Предизборната надпревара за балотажа на местния вот в Северна Македония ескалира

...
Предизборната надпревара за балотажа на местния вот в Северна Македония ескалира
Коментари Харесай

Нападнаха кандидатка за кмет на Скопие, че е с българско гражданство |

Предизборната конкуренция за балотажа на локалния избор в Северна Македония ескалира до нападки за българско поданство.

В неделя на втори тур ще бъде определен кметът на Скопие и точно столицата е главният залог в политическата борба сред ръководещия Социалдемократически съюз на премиера Зоран Заев и най-голямата опозиционна партия в западната ни съседка - ВМРО-ДПМНЕ. Заев изненадващо разгласи, че в случай че партията му изгуби кметското място в Скопие, ще подаде оставка и ще съобщи премиерския пост на някой различен от Социалдемократическия съюз.

На първия тур от локалните избори в Скопие претендентът на ВМРО-ДПМНЕ Данела Арсовска получи 86 698 гласа / 37.68%, а претендентът на СДСМ Петре Шилегов - 78 783 гласа / 34.24 %.

Родената през 1979 година Арсовска е икономист, ръководител на Македонските икономически камари и на Македонския съюз на работодателските организации, а роденият през 1969 година Шилегов е някогашен народен представител и сегашен кмет на Скопие - от 2017 година насам.

Днес депутатката от СДСМ Славянка Петровска съобщи на конференция, че " вицепрезидентът на България с декрет от 2011 година е дал българско поданство на Данела Арсовска ".

" Данела Арсовска да застане пред жителите и да признае, че има българско поданство. От 10 години тя има аварийна татковина. Тя не може да се грижи за ползите на хората от Скопие, щом има българско поданство и е почетен консул на Унгария " - заяви Петровска.



От ВМРО-ДПМНЕ дадоха отговор, че изказванията за български паспорт на Арсовска са " неистина и операция ".

" Ние изцяло отхвърляме сходни лъжи. И никаква черна акция, в това число и тази, в която се намесват хора от най-близкия фамилен кръг на Арсовска, няма да помогне на СДСМ да избегне провалянето, което му следва ", обявиха още от ВМРО-ДПМНЕ. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР